Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/rrif0089/public_html/efikot/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
Az eseményről – 2017 – EFIKOT 2018

Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozója

2017.03.24-26., Székelyudvarhely

Kék és zöld gazdaság, avagy egy felelős generáció

Az EFIKOT a RIF évente megrendezésre kerülő, ugyanakkor Erdély legnagyobb magyar nyelvű fiatal közgazdász találkozója, ahova 20 előadó-meghívottat, illetve 200 résztvevőt várunk. A rendezvényt hagyományosan plenáris előadásokkal kezdjük, amelyeket az 4 szekció követ, melyek keretében sor kerülhet a résztvevők nézeteinek, tapasztalatainak az előadásokkal történő szembesítésére.

Az EFIKOT története során nagyon sok neves előadásnak és szakembernek adott helyet, fontos szerepet játszva az erdélyi fiatal közgazdász és vállalkozói réteg nevelésében, képzésében, kapcsolatainak építésében.

A rendezvényre az egész Kárpát-medencéből érkeznek résztvevők – magyarországi, vajdasági és felvidéki fiatal magyar közgazdászok egyaránt eljönnek, így remek lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre, a tudományos és üzleti tapasztalatcserére. A rendezvényt ünnepi vacsora zárja.

Ezúttal, immár 16-ik alkalommal kerül megrendezésre az Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozója (EFIKOT), ahol a zöld-, és kékgazdaság a központi téma. Számos új, még kiaknázatlan lehetőséget tár fel előttünk ez a világ, hiszen a legújabb trendek is efelé mutatnak. A zöld gazdaság senki számára nem ismeretlen fogalom, viszont a kék, úgyis mondhatnák a még zöldebb, már igen. Célunk, hogy olyan könnyen elérhető lehetőségeket mutassunk meg ebben a témában, amelyeket nem csak a nagy vállalatok és multicégek tudnak hasznosítani, hanem akár a fiatal, kezdő vállalkozók is könnyűszerrel alkalmazni tudnak.

 Az idei konferencia célja, hogy pezsdítően hasson, ihletet és útmutatást adjon úgy a személyes, mint az üzleti élet fejlődésében. A lényeg, hogy a konferencia végére más szemszögből tudjuk megközelíteni az eddigiekben elért eredményeinket és képesek legyünk változtatni, lépni a személyes vagy üzleti sikereink érdekében.

A négy szekcióelőadás célja, hogy még inkább kibontsa az adott területeken felvetett témákat, reflektáljon bizonyos problémákra. A CSR (társadalmi felelősségvállalás) Erdélyben nem igazán elterjed, kis cégeknél szinte ismeretlen fogalom. A multik már nagy sikereket tudhatnak maguk mögött, nemcsak a társadalmi megítélésüket, hanem a szervezeti kultúrát is építi. Ezért tartottuk fontosnak, hogy egy teljes szekciót erre szánjunk.

És ha már felelős generáció, akkor nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy számos értékes testi vagy szellemi fogyatékkal élő személy van a környezetünkben. Sajnos elég sok az előítélet velük kapcsolatosan, amelyek jó részt nem helytállóak. A Vállalkozz korlátok nélkül elnevezésű szekciónk épp ezeket az előítéleteket próbálja megszűntetni, hiszen fogyatékkal élő vállalkozók lesznek a meghívottaunk, illetve olyan vállalatok képviselői, akik mozgáskorlátozott személyeket foglalkoztatnak.

A Lehetőségek az újrahasznosításban szekció arra fókuszál majd, hogy melyek azok a megvalósítások, amelyek kézenfekvőek és mégis csak nagyon kevesen alkalmazzák. Ott van például a háromszéki Fekete Bálint, aki kartonból készít bútorokat és számos olyan eszközt, amit használunk a mindennapokban. Nem is gondolnánk, hogy mi mindent képesek vagyunk újrahasznosított agyagokból előállítani, egy kis kreativitással.

Mostanra lassan hagyománnyá kezd válni, hogy egy szekció pedig az Innováció témájával foglalkozik és azokat a területeket próbáljuk meg közösen felfedezni, amelyek úgymond a next generationhoz kapcsolódnak. Idén sem lesz ez másként, a negyedik szekció a jövő trendjeivel fog foglalalkozni.

A szakmai részén kívül a konferencia célja az is, hogy a résztvevő fiatal vállalkozók és közgazdászok kapcsolatokat köthessenek, megismerhessék egymás tevékenységét, ezért péntek és szombat este is kötetlen szórakozási lehetőséget biztosítunk számukra.

Az EFIKOT vándorkonferenciaként már bejárta Erdély jelentősebb városait.

A RIF, mint a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója szakmai és közösségépítő programok szervezésében fejti ki tevékenységét.

Close Menu