Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/rrif0089/public_html/efikot/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
Előadók 2018 – EFIKOT 2018

Hild Imre

Plenáris előadás

Hild Imre 2003-ban települt haza az USA-ból, tanulmányi évei és egy banki karrier után. 2 céget alapított – Hild Életjáradék-ot, mely az egyik legnagyobb VC illetve VC indukált fianszírozást (87M euro) kapta a mai napig és OTP Életjáradékot melyet a 2008-as válságig vezettem. A 2 cég együttes piaci értéke ekkor 200M Euro volt. 2009 óta foglalkozik a startupokkal elsősorban az ICT területen. 2010-ben egy kockázati tökealappal kezdett dolgozni majd megalapította az iCatapult acceleratort mely hármas funkcióval támogatott startupokat: seed funding, startup training, USA business development. 2015-ben óta együtt dolgozott a Digital Factory-vel,valamint olyan startupokkal mint például : az EDMdesigner, Laborom, LocalizationGuru, Synetiq, Superpowered, Techteamer, Azautom.hu, Webshippy.hu, Slamby, Educate. Amiben segiteni tudok: customer development, startup fejlesztés, nemzetközi business development és stratégiai fundraising.

Dr. Bakos Levente

Plenáris előadás

Dr.Bakos Levente, egyetemi adjunktus. Képzettségét, tevékenységét a multidiszciplináris jelleg jellemzi. Végzettségét tekintve gépészmérnök illetve közgazdász. A műszaki tudományok doktora, és menedzsment szakos doktorandusz. Kutatási területe a holonikus rendszerek. Az egyetemi tevékenységét megelőzően, illetve mellett, dolgozott kis és középvállalatoknál, multinacionális cégeknél, volt gyárigazgató, alapítványi irodavezető és alpolgármester is. Jelenleg bírósági gazdasági szakértő, könyvvizsgáló és mediátor. „Munkakönyve” szerint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa, itt menedzsmentet, projekmenedzsmentet és a marketing tantárgyakat oktatja. Több tucat tudományos cikk szerzője, három könyvet írt

racz attila

Rácz Attila

Plenáris előadás

Vállalkozó – a csíkszeredai Magic Solutions Kft alapítója és tulajdonostársa (www.magicsolutions.ro).

Ez melett informatikai üzletfejlesztő es tanácsadókent több magyarországi informatikai cég romániai piacra lépését és piaci fejlődését megalapozta es támogatja (Dorsum Software, IND, FX Software, Bifor Informatika,AAM Consulting-privat uzletag,Teletrader stb)Elsődleges szakterülete a banki – pénzpiaci informatika.

A székelyföldi innováció es start-up ökoszisztéma fellenditése érdekeben is dolgozik az IT PLUS KLASZTER alelnökeként.

Az IT üzletag melett Attila es Lilla családi vállakozása az olaszteleki Dániel Kastélyszálló**** működtetése, amely egy 400 éves történelmi épületben biztosítja vendégei számára a 21. századi kényelmet.

Szabo Levente

Szabó Levente

Digitális termékmorzsák

A Halcyon Mobile kolozsvári mobil ügynökség társalapítója. App stúdiója startupok és világmárkák számára tervez és fejleszt nativ telefonos- illetve web alkalmazásokat, immár 13 éve. Számos mobil projekt mellett a cég saját termékeket is fejleszt, melyek olyan nemzatközi médiumokban tüntek fel, mint a Techcrunch, Mashable, Re/code, TheNextWeb, Lifehacker, The Guardian és egyebek.

Levente azon termékközpontú tech-vállalkozók egyike, akik bonyolult technológiát egyszerű humánus termékekbe csomagolva könnyitik meg az emberek mindennapjait. Erről egy Google Play Editor’s Choice valamint a 3 mFWA díj mellett a milliónyi felhasználó elégedettsége is tanuskodik.

SzE2

Szőcs Endre

A kerekasztal beszélgetés moderátora

Pénzügyi közgazdász, vállalkozó. 2008-ban szerzett egyetemi diplomát bank és pénzügy szakterületen, majd mesterképzési oklevelet vállalati-pénzügy szakon a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gazdaságtudományi és Üzletvezetési Karán. Több évig a LAM Mikrohitel RT kolozsvári irodájának vezetője, majd 2017 közepétől magánvállalkozó, amely keretében pénzügyi tanácsadással, illetve üzletfejlesztéssel foglalkozik.

Alapítója több szakmai szervezetnek és szakkollégiumnak. 2010-től kezdődően az RMKT keretében ügyvezető igazgatói szerepkört látott el, illetve 2012 májusáig kormánytanácsadóként is tevékenykedett Románia Kormányának Főtitkárságán. 2016-tól Kolozs Megye Tanácsa pénzügyi és költségvetési bizottságának elnök-helyettese.

Gal elod

Gál Endre

Kerekasztal beszélgetés
Előd egyéni vállalkozó, a Bester-Gal S.R.L-D alapítója. Fél évvel egy majdnem-tragédia után kezdett vállalkozni: 25 évesen agyvérzést kapott. Felépült, szinte azonnal megnősült, és egyhónapos házasként vállalkozni kezdett a feleségével. A ruhaüzlet csődbe ment, de akkor már néhány hete a saját kenyerüket sütötték, így hát üzletszerűen is átálltak. Azóta ebből élnek, egyetlen receptből.

Kovács Bálint

Kerekasztal beszélgetés
Kovács Bálint – doktorandusz a Debreceni Egyetem Marton Géza Doktori Iskolában, a Sapientia EMTE oktatója, Thinkonomy projektvezetője, jogász, vállalkozó. Több éve foglalkozok cégjogi ügyekkel, KKV-nak és non-profit szervezeteknek jogi tanácsadással.

Szász Orlando

Kerekasztal beszélgetés

Szász Orlando az egyetemi padból csöppent a vállalkozók világába, amikor testvérével megalapította a Renania vállalatot. Kevesebb mint 7 év kellett ahhoz, hogy ez a vállalat piacvezetővé válljon a romániai import és forgalmazás területén, megtartva szerepét mai napig is.

A Szász testvérek az évek során kiemelkedő helyet foglaltak el a Forbes Top 500-ban. 

2012-ben Szász Orlando visszavonult a vezérigazgatói pozicióról, ideje nagy részét továbbá az utazásnak és a Business Angel projekteknek szentelte. Így tehát, részt vett zsűriként az Oroszlánok Arénájában, ahol ki is választott néhány román fiatal vállalkozói projektet, amelyekbe befektett.

Szász Orlando a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvosi Karán végzett a szülővárosában, szenvedélye a Forma 1, orológia és a művészet.

Megjelenik a “Top 50 Antreprenori Romani de succes” és a “Top 100 cei mai admirati manageri romani”, a Business Magazin kiadványaiban.

Kodok Márton

IT/tech startup és plenáris előadás 
“Mindig is hajtott a vágy, hogy olyan célokat tűzzek ki magam elé ami mindenki számára elérhető, de mégis kevesen próbálják meg elérni. Mondhatni jókor voltam jó helyen, így találkoztam egy Google alkalmazottal akitől tanácsot kértem az aktuális projektemhez. Ekkor indult el a lavina, mire észbe kaptam bekerültem a Google egyik programjába. Részt vettem számos belföldi és külföldi konferencián, ahol sok tapasztalatot szereztem és szeretném tovább adni. Bátorítani a fiatalokat, hogy merjenek álmodni és kiállni elérthetetlen céljaik mellett.” Két sapientiás alapképzés, a mechatronika és informatika elvégzése után, itthon Marosvásárhelyen helyezkedett el a REEA.net vállalkozásnál mint programozó. A térség kiemelkedő informatikusának tartják számon, a szakmaibelieknek ismert StackOverflow portálon 120 ezer köszönetponttal rendelkezik, illetve 2016 óta a Google Developer Expert program aktív tagja. Számos közösségi kezdeményezés mozgatórúgója, az IT Mures közösség ötletgazdája. A bigdata és smart city témakörök adta lehetőségek kiaknázásában látja az innovációs fejlődést.I

W. Szabó Péter

IT/Tech startup

Péter szenvedélye a web. nemzetközileg elismert felhasználói élmény (UX) kutató és fejlesztő. Karrierje során rengeteg nagy cégnek UX konzultánsként, mint a Samsung, az Amazon, az HSBC vagy az Emirates légitársaság. A farZenith UX ügynökség alapítója és vezetője.

2017 májusáig Londonban élt és a világ legnagyobb szerencsejáték részvénytársaságának UX csapatát vezette. A Stars Groupnál olyan játékok felhasználói élményén dolgozott, mint a PokerStars, PowerUp vagy a BetStars. Ez előtt pedig Európa legnagyobb UX kutató ügynökségének a WhatUsersDo-nak volt az igazgatója.

Múlt évben User Experience Mapping címmel jelent meg könyve Birminghamban a Packt kiadó gondozásában. Hazatérve Marosvásárhelyre, a cégvezetés mellett a TEDxTirguMures konferencia kurátora lett. Ha szeretnél többet megtudni Péter kutatásairól és újításairól, kérlek látogasd meg a blogját: https://kaizen-ux.com

Csongori-Dreamr_preview

Barabási Csongor

A mesterséges inteligencia rejtélyes világa
Másod éves egyetemista a University of Birmingham-en Mesterséges Intelligencia és Informatika szakon. Több telefonos applikációt fejlesztett, köztük egyik az alzheimer kórban szenvedőket segíti, illetve részt vett egy logisztikai robot kifejlesztésében. Szabadidejében technológiai és önfejlesztő blogger, valamint hangsúlyt fektet a vállalkozói gondolkodás fejlesztésére.
Fejerdy_Zsofia_promobox_02

Fejérdy Zsófia

Vállalkozz sikeresen 30 alatt

 

Fejérdy Zsófia (1986), közgazdász, 23 évesen alapította a PromoBox Kft.-t, amely irányítása alatt 3 év alatt piacvezető céggé vált. Az innovatív üzleti ötletért és kivitelezéséért Zsófi 2013-ban elnyerte az „Év fiatal vállalkozója díjat”. Szerinte a vállalkozás fenntartható sikerének a win-win-win üzleti modell mellett a legfontosabb kulcsa az innováció, valamint a piaci igényekre és azok változására való azonnali reagálás képessége.  A nemzetközi gazdasági kapcsolatok ápolását és a családok erősítését egyaránt kiemelkedő fontosságúnak tartó fiatal cégtulajdonos legutóbb az ENSZ-ben képviselte Magyarországot egy a nők helyzetével foglalkozó konferencián. Számos határokon átívelő, tartós együttműködést valósított meg nemzetközi nagyvállalatokkal, miközben tehetséges magyar cégek európai és tengerentúli piacra jutását is segíti.

A Magyarországon már piacvezetővé vált családmarketinggel foglalkozó PromoBox innovatív megoldásaival, online – offline területen egyaránt segíti partnereit célcsoportjuk hatékony megszólításában, miközben hiteles információkkal támogatja a magyar családokat. BabaCsomagjuk 100%-os országos lefedettségének köszönhetően valamennyi gyermeküket világra hozó Édesanyát és Édesapát megszólít a szülést követő napokban, elsőként köszöntve minden új kis életet a kórházak szülészeti osztályán. VárandósCsomagjuk és a szakértők közreműködésével elkészített információs kiadványaik (BabaVáró, Édes Kisbabám, ApaVilág) mellett népszerű a cég Édes Kisbabám applikációja és látogatott a weboldala is.

eloado 3

Böszörményi-Nagy Gergely

Vállalkozz sikeresen 30 alatt

Böszörményi-Nagy Gergely (1984) a Brain Bar alapítója és a Design Terminál vezetője, 2014-ben a Forbes „30 sikeres magyar 30 alatt” listáján szerepelt.

A Brain Bar Európa legnagyobb jövőfesztiválja, melynek középpontjában azok a technológiai, kulturális, társadalmi, üzleti és politikai trendek állnak, melyek közösségformáló erővel bírnak. A fesztivál stratégiai partnerei, a Google, Telekom, KPMG, BMW, nemzetközi médiapartnere pedig a Wired magazin. 2017-ben az eseményt olyan vállalatok támogatták még, mint a BlackRock, az E.ON és a MOL. 

A Design Terminál egy inkubációs ökoszisztéma korai fázisú startupok számára, amelyek a társadalom érdekeit szolgálják. Az ügynökség emellett ingyenes mentorálást, nemzetközi piaci validálást és befektetési tanácsadást is biztosít. Az intézmény tevékenységét az Európai Bizottság 2014-ben a European Enterprise Promotion Award díjjal ismerte el.

birtha_attila

Birtha Attila

Vállalkozz sikeresen 30 alatt
Több mint 9 év online marketing tapasztalattal rendelkező szakember, a proClick alapítója, együttműködik olyan piacvezető cégekkel, mint az eJobs.ro, evoMag.ro, Elefant.ro, Bestkids.ro, PCGarage.ro. Informatikus végzettségéből kifolyólag szeret automatizált megoldásokkal dolgozni és a skálázhatóságot szereti a legjobban az online marketingben. Partner és Google minősített tréner szerepben is aktívan részt vesz romániai piac oktatásában.

Szakács Paál István

Innováció & Inkubáció Udvarhelyszéken
Szakács Paál István a Hargita Business Center ügyvezető igazgatója, több mint 8 év vállalkozói tapasztalattal.  A 2017-ben megnyílt Hargita Business Center elsődleges célja, hogy segítse a helyi, pályakezdő vállalkozókat, vállalkozásokat abban, hogy minél sikeresebben működjenek és alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó piaci körülményekhez, úgy, hogy közben ahol lehetséges megtartsák egyedi székely vonásaikat is. A székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház a régió legjelentősebb kezdő-, start-up- és mikro vállalkozásainak az otthona. Több, mint 30 vállalkozást inkubáltunk az elmúlt 6 hónapban és folyamatosan dolgozunk azon, hogy magas hozzáadott értékű szolgáltatásaink segítségével egy új, értelmes, innovatív és sikeres vállalkozói réteg alakuljon ki Székelyföldön.
eloado 2

Székely Barnabás

Hogyan szelídítsük meg a GDPR-t? Kötelezettségek és megfelelési stratégiák

Székely Barnabás, adatvédelmi szaktanácsadó 
Adatbiztonsági kérdésekkel 2010-ben kezdett foglalkozni Mobilvírusok (Mobile malware) című kutatása során. Kereskedelmi joggal és vállalati megfeleltetéssel kapcsolatos gyakorlati ismeretre egy kolozsvári székhelyű gazdasági szervezet jogászaként tett szert. Az Egyesült Királyságban szerzett nemzetközi tapasztalatot európai uniós jog, illetve compliance területen 2015-ben.

2016 óta az Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szervezetének tagja. A 2017-ben létrehozott Cluj Privacy Hub társalapítója. Adatvédelmi szaktanácsadóként tevékenysége vállalatok adatvédelmi megfeleltetésére és munkavállalók tréningezésére terjed ki.

Farkas Levente

Trendek

 

Gyerekként azt mondták a szüleim, hogy tanulj fiam, mert magadért tanulsz. Akkor nem tudtam, hogy a jövőmről beszélnek. Arra meg nem gondoltam, hogy az akkori jövő, a mostani jelen. Minden olyan alkalmat érdemes kihasználni, amitől több leszel és CSAK a tudásodtól tudsz többé vállni.

Több mint 16 éve KKV-kal kel és fekszik, minden évben legalább 3 hónapot az önfejlesztésre szán. 12 éves a tanácsadó vállalkozása, több mintl 300 erdélyi magyar vállalkozással dolgozott személyes konzultánsként.

A MarketingIskola alapítója, a Szájreklám a figyelemszerzés című könyv írója. Az előadásai előtt gyakran megígértetik vele, hogy: „Ugye, most az egyszer nem fogsz csúnyán beszélni?!”

Close Menu