Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/rrif0089/public_html/efikot/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
Plenáris – 2015 – EFIKOT 2018
Lieb Mihaly Efikot 2016 Előadásának címe: Európai értékrend – erdélyi értékteremtés

Lieb Mihály, Autonet, CEO&Tulajdonos

Szilagyi Peter Efikot 2016 Előadásának címe: Beszámoló a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program eddigi eredményeiről

Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár

Kuti Geza EFIKOT 2016 Előadásának címe: Z Generáció – az igazi rendszerváltók

Kuti Géza 38 éves, szociológus, kutatási igazgató, online kutatási szakértő. 2007 óta a MédiaQ Piackutató Kft. tulajdonosa és vezetője.

2000 óta foglalkozik online kutatással, az első hazai internetes témájú kutatásokat a Carnation Research majd a Carnation Internet Consulting keretében végezte a 2000-es évek elején. 2007-ben megalakította saját kutatócégét, a MédiaQ Piackutató Kft., ahol a termék- és szolgáltatás fejlesztése mellett az üzletfejlesztésért és a kiemelt partnerek stratégiai kapcsolattartásáért felel. Ügyfelei közé tartozik számos hazai és külföldi piackutató cég, akiknek online és táblagépes kutatási megoldásokat biztosítanak a magyar, román, szlovák, horvát és szerb internetezők, lakosság és üzleti célcsoportok körében. A cég mára számos önálló kutatással és multinacionális ügyfélkörrel is büszkélkedhet.

Kadar Magor EFIKOT 2016 Előadásának címe: Én, a márka. Személyi márkázás kezdő és haladó vállalkozóknak.

dr. Kádár Magor, kommunikációs szakértő, a BBTE Kommunikáció-, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének tagozatvezetője

Tessék megnyugodni: nem mindenkiből lesz márka. Valójában a legtöbben nem jutnak el a személyes márkázásig, de vannak, akik nem is hiányolják az énmárkázást. Döntsük el együtt, szükség van-e személyi márka építésére, mennyi erőforrást érdemes belefektetni, milyen várható hozadéka és hozama lehet egy személyes márka kiépítésének vagy éppen újrapozicionálásának.

Szécsi Kálmán Előadásának címe: Jó lesz itthon! Fiatalok gazdasági perspektívái Erdélyben

Szécsi Kálmán, az RMKT országos elnöke, a Raiffeisen Bank Románia regionális igazgatója

Az erdélyi magyar fiatalok számára nem egyszerű, amikor tanulmányaik befejeztével a jövőjükről döntenek. Ha a saját kultúrájukban szeretnének élni, akkor vagy a tágabb értelemben vett Erdèly, vagy Magyarország piacán keresnek állást, esetleg Bukarestben. Ez a döntés gyakran attól is függ, hogy tanulmányaik alatt elsajátították-e kellő szinten a román nyelvet. Ha igen, akkor kereshetnek az erdélyi piacon, ha nem, akkor a Székelyföld gyakran szegényebb ajánlatai, vagy a magyar piac, esetleg külföldi lehetőségek iránt érdeklődhetnek. Milyen pozitív trendek figyelhetők meg Románia gazdaságában, hogyan lehet sikeres egy erdélyi fiatal akár vállalkozóként, akár mint egy nagyvállalat , vagy egy nonprofit szervezet alkalmazottja, vagy mint közalkalmazott? Milyen szerepet játszhat a jövőben a helyi tőke, a szakmai szervezetek és milyen vállalkozásfejlesztő kezdeményezést fogalmazott meg az RMKT? Ezekre a kérdésekre próbálom megfogalmazni a lehetséges válaszokat.

Acs Zoltan EFIKOT 2016 Előadásának címe: Kik lesznek a jövő vállalkozói?

Ács Zoltán, a Design Terminál Inkubációs programjának a vezetője

Close Menu